Scouts van Rumbeke organiseren dit jaar oudejaarsfuif in ‘t Fabriekspand

Redactie KW

We zijn nog maar eind oktober, maar toch willen we al eens vooruitblikken naar het einde van het jaar. De overgang van oud naar nieuw om precies te zijn, het moment bij uitstek om een feestje te bouwen. Alleen, zal dat nog wel lukken? Enkele jaren geleden kon de Roeselaarse jeugd nog kiezen tussen verscheidene oudejaarsfeestjes, nu zag het er even naar uit dat er geen enkele ging overblijven. Want ook Ronny Dekock van de Piet Gein en Rik Stael, jarenlang vaste waarde in ‘t Fabriekspand, zet er een punt achter.

Nu, als ze zin zouden hebben, kunnen ze misschien toch nog samen naar het Fabriekspand, want er vindt daar op 31 december dan toch een fuif plaats. De organisatie ervan zal in handen zijn van Parsifal, de Rumbeekse Scouts.

Simon Princen legt uit: „We hadden gehoord dat de traditionele fuif ermee stopte en het Fabriekspand dus vrijkwam op oudejaarsavond. Wij zijn daarop naar de mensen van het Fabriekspand gestapt met het voorstel of wij er een oudejaarsfuif konden organiseren. En dat kon.” Maar waarom zo’n project aangaan? „We zijn een nieuw lokaal aan het bouwen aan de Koestraat”, legt Simon uit. „En daarvoor is heel wat geld nodig.”

„De titel wordt Old to new en we zouden er wel graag iets speciaals van maken”, aldus Simon Princen. „Twee jaar terug hebben we nog 5 Senses georganiseerd in het Fabriekspand, misschien gaan we weer een beetje die richting uit.” (Frederic Vansteenkiste)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 23 oktober 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier