Sciencefiction en horror op Razor Reel Filmfestival

Van 29 oktober tot 2 november vindt in Brugge de allereerste editie van het Razor Reel Fantastic Filmfestival plaats.
Redactie KW

Nog tot en met zondag kan je in Brugge naar Razor Reel, een nieuw festival voor de fantastische film. Met het festival willen de twee Brugse initiatiefnemers filmgenres zoals sciencefiction en horror in de kijker plaatsen. Iets wat ze al jaren doen op de gelijknamige site. Filmmaker Jan Verheyen is peter van het festival.

Het is peter en filmregisseur Jan Verheyen die het nieuwe filmfestival in Brugge opent. Samen met de twee organisatoren heeft hij 23 uiteenlopende fantasyfilms geselecteerd. Films waarvoor normaal geen plaats is in het officiële filmcircuit, maar die zeker de moeite waard zijn, klinkt het.

Hoewel de organisatoren met de openingsfilm King of the Hill eerder voor een brave thriller kiezen, willen ze tijdens het festival de bezoeker een staalkaart bieden van de verschillende soorten fantasy. Met ook aandacht voor onbekende filmlanden zoals Oostenrijk en Spanje.

De organisatoren weten dat ze met Razor Reel niet de grote massa gaan bereiken. Ze zijn dan ook al tevreden met 3.000 bezoekers over de 5 festivaldagen en hopen jaar na jaar op meer bekendheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier