Schutter en broer naar hof van assisen voor schietpartij op Turkse broers

Redactie KW

De Turkse man die in Meulebeke twee landgenoten doodschoot moet samen met zijn broer voor het hof van assisen verschijnen.

Dat heeft de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Gent beslist. Het parket in Kortrijk en de familie van de slachtoffers hadden nochtans geen doorverwijzing van de broer gevraagd, maar op het wapen zat ook zijn DNA. Volgens getuigen was hij ook aanwezig.

Moegetergd

Ook voor de advocaat van de schutter is het een verrassing. “Ik ben inderdaad verbaasd dat ook de broer van onze cliënt wordt doorverwezen”, zegt meester Frank Scheerlinck. “Wat onze cliënt betreft is het geen verrassing. Hij heeft altijd toegegeven dat hij geschoten had. Het gaat over een jarenlange discussie tussen twee families. Onze cliënt was moegetergd en dat is de reden waarom hij geschoten heeft.

Lichamen al twee jaar in mortuarium

Advocaat Filip Van Hende, die optreedt namens de familie van de slachtoffers reageert tevreden hoewel hij de doorverwijzing van de broer niet had gevraagd. “Dat was uit tactische overwegingen omdat de kans bestond dat een discussie over de doorverwijzing opnieuw voor vertraging zou zorgen. Zoals u weet willen wij de lichamen van de broers, die ruim twee jaar in het mortuarium liggen, zo snel mogelijk vrij krijgen”.

(K.B./A.D.)

Schutter en broer naar hof van assisen voor schietpartij op Turkse broers

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier