Schroothandelaars niet verrast door schietpartij bij Ieperse collega

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Schroothandelaren reageren niet verbaasd op de schietpartij van zondagnacht bij een collega in Ieper. De eigenaar van het Ieperse bedrijf zag toen hoe drie inbrekers op zijn terrein kwamen. Hij loste enkele schoten waardoor één van de inbrekers gewond raakte. Volgens de sector zijn er zowat elke dag meldingen van diefstal bij schroothandelaars.

Er gebeuren steeds meer inbraken, zegt de Marjola Maes van Degels Metal. Vooral koper is gegeerd door de hoge marktprijzen. Veel schroothandelaars plaatsten een degelijke omheining, camera’s en een alarm. Ook wordt de identiteit gecontroleerd van wie er over de vloer komt. Dat moet dieven afschrikken om overdag op prospectie te komen. Degels Metal is zelfs aangesloten bij een buurtinformatienetwerk en samen met een aantal collega-bedrijven hebben ze de vereniging Fecoplus opgericht om ervaringen uit te wisselen en informatie te delen.

De drie inbrekers die gisteren werden aangehouden zijn alle drie afkomstig van Tsjechië, maar verblijven momenteel in Oostende.

(BDJ/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen. Klik hier voor het beeldverslag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier