Schrijver Thomas Blondeau (35) uit Poperinge onverwacht overleden

Redactie KW

Auteur, dichter en journalist Thomas Blondeau is in de nacht van zaterdag op zondag onverwacht overleden, zo maakte zijn uitgeverij De Bezige Bij vandaag bekend.

“We verliezen een zeer lief en warm mens, een bijzonder getalenteerde auteur, die een grote belofte voor de toekomst was”, klinkt het op de website van De Bezige Bij.

Blondeau was amper 35 jaar en scoorde recent met zijn boek ‘Het West-Vlaams versierhandboek’. Het was zijn derde roman. De auteur debuteerde in 2006 met ‘eX’, een meerstemmige Bildungsroman. In 2010 verscheen zijn tweede roman ‘Donderhart’, een romance die zich afspeelt in Londen tegen de achtergrond van de aanslagen in juli 2005. Vier weken geleden was hij nog te gast in “Alles Goed” op Focus & WTV. Klik hier voor het fragment.

Literaire duivel-doet-al

Hij was afkomstig uit Poperinge maar verhuisde jaren geleden al naar Nederland. Dit weekend was hij op bezoek bij zijn ouders in Poperinge. Hij voelde zich onwel, ging rusten en is niet meer wakker geworden. Hij overleed aan een hartslagaderbreuk, net als de andere betreurde Poperingenaar Steven Delrue, die ook dit weekend onverwacht overleed.

Thomas Blondeau publiceerde ook poëzie in literaire tijdschriften. Hij was jarenlang eindredacteur van het Leids universiteitsblad Mare, was Boekendokter op Cobra.be en publiceerde onder meer in NRC Handelsblad, nrc.next, De Standaard, De Morgen, Goedele en Klara.be. Thomas Blondeau wordt zaterdag in intieme kring begraven in Poperinge.

(FJA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier