Schouwbrand verwoest huis in de Lepelemstraat

Redactie KW

Donderdagvoormiddag brak er brand uit in een woning in Lepelemstraat. De schade is aanzienlijk en het inwonende bejaard echtpaar zijn met ademhalingsmoeilijkheden overgebracht naar het ziekenhuis.

De brand ontstond in de schoorsteen, maar breidde snel uit naar het dak van de woning. Schoonzoon Elie Claeys was samen met zijn echtgenote ter hulp gesneld en poogden nog zo veel mogelijk van de bezittingen van de ouders te redden. ‘We hebben toch nog een aantal kasten naar buiten kunnen sleuren. Maar van de woning zelf zal er vermoedelijk niet veel gered kunnen worden. Het dak begint trouwens al door te hangen’, vertelde hij terwijl de brand nog woedde. Zijn schoonmoeder bleef ongedeerd, maar was wel heel erg onder de indruk van de ramp die hen overkwam. ‘Mijn schoonvader heeft ademhalingsmoeilijkheden door de vele rook die hij inademde’, gaat hij verder.’

Beide bewoners werden naar het Fabiolaziekenhuis in Blankenberge overgebracht. De brandweer bleef nog tot een stuk na de middag nablussen.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 20 februari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier