Schouw O.C. Vondel is onveilig zegt VRIJ

Redactie KW

De grootste oppositiepartij in Meulebeke maakt zich ernstig zorgen over de hoge schoorsteen van de voormalige brouwerij Vondel. In de schoorsteen is een meterslange barst en de oppositie vreest dat ze naar beneden komt. Op de Vondelsite is heel wat passage. Volgens het stadbestuur is er dan weer absoluut geen reden om ongerust te zijn.

De top van de schoorsteen van de voormalige brouwerij Vondel in Meulebeke vertoont een grote barst. Voor Herman Vanhee, van de grootste oppositiepartij Vrij in Meulebeke een reden om voortaan een ander weg te nemen naar het OC De Vondel waar tegenwoordig ook de gemeenteraad plaatsvindt. En dat onder het moto: beter veilig op de gemeenteraad dan helemaal niet.

De partij vindt dat de buurt tijdelijk afgesloten moet worden en dat de schoorsteen zo snel mogelijk aangepakt moet worden. Op de site zitten ondermeer het OC, de kinderopvang en de bibliotheek, er passeren dus veel mensen. De gemeente liet het onderste deel van de schoorsteen al hervoegen. De bovenste zes meter moet echter helemaal opnieuw opgemetst worden omdat de toestand te slecht is. Maar er is geen gevaar zo verzekerde de architect aan de gemeente. Op 7 november zouden de werken aan de top van de schoorsteen starten.

(K.B./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier