Schorsing sociaal overleg na mededeling directie Bekaert, gesprekken nu weer verder gezet

Redactie KW

De verderzetting van het sociaal overleg bij Bekaert is dinsdagnamiddag tijdelijk opgeschort nadat de directie een mededeling deed over de vergoedingen van CEO Bert De Graeve. Dat is vernomen van Jan Maeseele van het ACV.

“Het was een verklaring die kwaad bloed zette”, aldus Maeseele. “De directie liet weten dat de vergoedingen toegekend werden conform de beslissing van de raad van bestuur en hoopte op een snelle oplossing.” Volgens Maeseele heeft het bedrijf geen geld aangeboden voor ontslagen werknemers. “Er is enkel een budget om mensen te begeleiden naar ander werk, geen premies voor wie moet vertrekken.”

Rond vijf uur hebben de directie van Bekaert en de sociale partners hun vergadering verdergezet. “De directie blijft vooruitgang in deze onderhandelingen nastreven, en heeft dan ook bij aanvang van de vergadering herbevestigd zo spoedig mogelijk duidelijkheid te willen scheppen voor de medewerkers”, zegt ze in een mededeling. Bekaert wil ook de prioriteit geven aan het beperken van het aantal naakte ontslagen en maximaal kansen te geven aan wie vrijwillig wenst te vertrekken. Verder wil Bekaert “een faire financiële regeling en de nodige steun voor wedertewerkstelling onderhandelen voor diegenen die door de herschikking hun baan verliezen”. Daarbovenop wordt een aanvullend fonds opricht ter waarde van € 450.000, om getroffen medewerkers te steunen met extra opleiding

(BELGA/Bekaert)

Schorsing sociaal overleg na mededeling directie Bekaert, gesprekken nu weer verder gezet

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier