Schoorsteenmantel Gustaaf Eiffel te koop

Redactie KW

In Plopsaland in De Panne is een schoorsteenmantel van Gustaaf Eiffel te koop. In de oude salons van de Meli die worden afgebroken kun je het pronkstuk van de maker van de Eiffeltoren nog bewonderen. Het meubel werd eind de jaren zeventig uit Zwitserland opgehaald om de feestzaal na een grote brand extra luister te geven.

De dagen van feestzaal ‘de vergulde fazant’ zijn geteld. Het gebouw maakt plaats voor een theaterzaal van Plopsaland. Binnenin staat een meubelstuk dat niet mag verdwijnen. Het is de schoorsteenmantel uit het huis van Gustave Eiffel. De ingenieur is vooral bekend van zijn wereldberoemde toren in Parijs en honderden bruggen die hij bouwde in Europa. Dat hij ook aandacht had voor meubelen is veel minder bekend.

Wie geïnteresseerd is in de schoorsteen van de wereldberoemde ingenieur heeft nog even tijd. De sloop van ‘de vergulde fazant’ is gepland voor januari volgend jaar. In Plopsaland zelf is voor de Eiffelschoorsteen geen plaats meer. Rijk zal Plopsaland van de verkoop wellicht niet worden. Maar de prijs voor het vijf meter hoge eiken meubel ligt nog niet vast.

(SK/LD)

Meer in het Focus nieuws vanaf 18 uur

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier