Schoonvader vermiste Saelens en 5 anderen opgepakt in kasteelmoord Wingene

Redactie KW

Er lijkt een doorbraak in de mysterieuze verdwijning van de kasteelheer Stijn Saelens. Zopas bevestigde het parket van Brugge dat er zes verdachten zijn opgepakt : het zou gaan om vier personen die eerder werden voorgeleid en twee verdachten uit de omgeving van de schoonfamilie en de verdachten. Intussen bevestigde Jef Vermassen dat een van de zes de schoonvader is van de vermiste kasteelheer.

Substituut-procureur Fien Maddens gaf woensdagavond een korte mededeling met recente ontwikkelingen over de kasteelmoord in Wingene. Er zijn 6 verdachten opgepakt, onder wie 4 die eerder al werden opgepakt en 2 andere mensen uit de omgeving van de familie en de verdachte. Vanavond en vannacht worden de 6 verder verhoord en morgen beslist de onderzoeksrechter of ze al of niet verder worden aangehouden.

Schoonvader

Intussen heeft advocaat Jef Vermassen tegenover een krant bevestigd dat een van de 6 verdachten die werden opgepakt, de schoonvader van de vermiste kasteelheer Saelens is, met name dokter André G. Naast de schoonvader zou het ook gaan om 3 Tsjetsjenen en de man uit Aalter die eerder al werden opgepakt.

De 6 zouden zijn opgepakt op basis van nieuwe elementen die in het onderzoek opdoken.

Zoekactie

Twee weken geleden vond huisarts Elisabeth Gyselbrecht (34) in het Sint-Pietersgoed, waar ze samen met haar man Stijn Saelens (34) en de vier jonge kinderen leeft, bloed- en sleepsporen en een kogelhuls. Van haar echtgenoot en zakenman Stijn Saelens was geen spoor te bekennen. Er werden verschillende grootscheepse politieacties opgezet, onder toezicht van Alain Remue van de Cel Vermiste Personen.

De voorbije weken werden zeven personen opgepakt, maar ze werden een na een weer vrijgelaten bij gebrek aan bewijzen. Onder meer de schoonvader en schoonbroer van de vermiste Stijn Saelens werden voor verder verhoor opgepakt, maar kwamen later weer vrij. Ook een man uit Aalter en vier Tsjetsjenen werden voorgeleid. Ook zij kwamen weer vrij. Of de nieuwe ontwikkelingen leiden tot de ontknoping in deze zaak moet eerstdaags blijken.

(SVK, JG, LVA, foto Kurt, SVK en Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen en op Focus-WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier