Schoolkinderen maken praatje met Frank de Winne

Redactie KW

De leerlingen van de Vrije Basisschool in De Haan konden vanmorgen 10 minuutjes praten met astronaut Frank de Winne. En dat is toch wel heel uitzonderlijk. Heel wat scholen willen even praten met een astronaut in de ruimte, maar er is een wachttijd van maar liefst 2 jaar. In De haan hadden ze een voetje voor, omdat één van de leerlingen een tekenwedstrijd won van de Europese Ruimtevaartassociatie.

Donderdagmorgen verzamelen de leerlingen van de Vrije Basisschool in De Haan in de turnzaal. Het is nog wachten tot kwart voor tien voor ze onze astronaut Frank De Winne te horen krijgen. En dan is het eindelijk zover. Iman Bouwens mag als eerste een vraag stellen, want zij won de tekenwedstrijd.

Frank De Winne krijgt een pak vragen voorgeschoteld. Of het er gevaarlijk is, of hij de stralen van de zon voelt en of hij al ruimtewezens gezien heeft. Hoe vreemd het voelt om in de ruimte te zweven, konden Iman en haar klasgenoten vorig jaar zelf ervaren tijdens een tweedaagse ruimtestage. (Focus-WTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier