Schooljeugd promoot stad in China

Redactie KW

Naar aanleiding van de Nieuwpoortse deelname aan de LiveCom Awards maakten leraar Philip Hoogewijs en zijn klas 6 HS van de Vierboete een promotiefilm van 12 minuten over Nieuwpoort. Deze rolprent moet de kansen van de stad in het Chinese Dongguan aanzienlijk verhogen.

Ook dit jaar dingt Nieuwpoort mee naar de fel begeerde wereldtitel van ‘Meest Leefbare Stad’. Om deze onderscheiding te behalen reizen Alain Cappelle (diensthoofd DMI uitvoering) en Eric Verdonck (hoofd Toerisme) op 4 november naar het Chinese Dongguan af. In 40 minuten moeten zij Nieuwpoort voorstellen en de internationale jury duidelijk maken welke inspanningen de stad levert op vijf domeinen.

De leerlingen van het zesde leerjaar van de Vierboete maakten onder leiding van hun klassenleraar Philip Hoogewijs een film over Nieuwpoort. Gespreid over zes draaidagen voerden de 21 enthousiaste leerlingen allerlei opdrachten uit die in de film werden verwerkt. In aanwezigheid van Jos De Wael die als enige Vlaming in de internationale jury zetelt, werd de film vorige donderdag in de stadshalle officieel voorgesteld.

In zijn categorie van gemeenten tot 20.000 inwoners neemt Nieuwpoort het op tegen de Ierse gemeenten Clonakilty en Greystones, de Chinese Guanda Community, het Schotse Linlithgow, de Canadese gemeenten Ogema en Winnipeg Beach en Trafalgar van Australië. Op 10 november wordt de uitslag tijdens een galabanket bekend gemaakt.(DCR)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 31 oktober 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier