Schoolgebouw Wittenonnenstraat in Oostende wordt volgend jaar verbouwd tot woningen

Redactie KW

In het bekende schoolgebouw in de Wittenonnenstraat in Oostende zal er tegen 2015 kunnen gewoond worden.

De stedelijke meisjesschool uit 1877 was tot begin jaren tachtig in gebruik als jeugdlokaal. Sinds eind jaren negentig is het in handen van de sociale huisvestingsmaatschappij De Gelukkige Haard. “Het heeft zo lang geduurd vooraleer we er iets mee deden omdat het pand op de erfgoedlijst belandde en de gevel dus moest behouden blijven”, aldus voorzitster Sara Casteur.

“Plannen gingen over en weer met de Vlaamse overheid maar het is pas sinds we de aanpalende bakkerij konden kopen dat er schot kwam in het dossier. Via die weg kunnen we snel bij het achterliggend schoolgebouw van 1600 m² raken en het zo goedkoper renoveren. Er wordt 3,5 miljoen euro geïnvesteerd.”

26 appartementen en 28 garages

De bouwvergunning van de stad en de goedkeuring van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen zijn binnen waardoor de aanbesteding nog dit jaar kan gebeuren. De bouw start in 2014 en tegen eind 2015 moet er al gewoond worden. Er komen 26 appartementen met 1 of 2 slaapkamers en 28 garages. De structuur van het gebouw wordt behouden en de voormalige speelplaats wordt een binnentuin. De Gelukkige Haard verhuurt 1699 woningen aan de Middenkust.

(EF)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier