Schoolfeest tijdens Week van de Smaak in gemeenteschool Staden-West

Redactie KW

Gemeenteschool Staden-West maakt zich op voor haar schoolfeest tijdens de Week van de Smaak. In samenwerking met de ouderraad wordt gedurende zeven dagen gastland Frankrijk dichter bij de kinderen gebracht.

Burgemeester Josiane Lowie mag het startschot geven voor de culinaire schoolweek op zondag 16 november. Op het menu staat een Normandisch aperitief met hapjes, varkenshaasje in calvadossaus, ratatouille en kroketten. Alle inwoners van Staden die Frans of Francine heten, worden voor die dag uitgenodigd en krijgen van de burgemeester een gratis aperitief met hapjes.

Fata Morgana

Voor het namiddagprogramma op zondat 16 november krijgen alle leerjaren de opdracht die ze in de loop van de week moeten realiseren. In ware ‘Fata Morgana-stijl’ worden de opdrachten bekend gemaakt. De klasleerkrachten moeten samen met de leerlingen, (groot-)ouders en andere vrijwilligers de opdracht zien te klaren tegen vrijdagavond 21 november. De opdrachten worden afwisselend bekend gemaakt.

Op vrijdagavond 21 november volgt de slotapotheose. Vanaf 18 uur zal ieder leerjaar zijn opdracht uitvoeren. De burgemeester is de ‘uitdager’, zij zal alles nauwgezet bekijken en beoordelen. (Stijn Cappelle)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 14 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier