Schoolbestuur De Bron start tuchtonderzoek naar examenfraude

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Het schoolbestuur van De Bron in Tielt start een onderzoek naar twee personeelsleden, met name de directrice en haar man, die examenfraude zouden hebben gepleegd.

Dat meldt de school vrijdagochtend via de koepelorganisatie Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs (VVKSO). Woensdagavond kwam het schoolbestuur van De Bron samen om de mogelijke examenfraude door Gudrun De Meulenaere en haar echtgenoot, netwerkbeheerder Dominique Maertens, te bespreken. Daarop werd beslist de zaken grondig te onderzoeken. De twee werden al officieel schriftelijk in kennis gesteld van het tuchtonderzoek.

Externe expertise

Het onderzoek is in handen van leden van de raad van bestuur. De externe expertise van ICT-deskundigen of anderen zal ingeroepen worden indien nodig. Het VVKSO staat de school juridisch bij.

In de kerstvakantie kwam een bericht naar boven dat enkele leraren van De Bron de directrice zouden hebben betrapt op examenfraude. Ze zou de oplossingssleutels van de examens hebben doorgespeeld aan haar kinderen. De twee betrokkenen ontkennen dat met klem via hun advocaat.

De school wil nu in alle sereniteit en met de nodige discretie werk maken van het onderzoek. Publieke verklaringen zullen dan ook niet meer volgen in het belang van het onderzoek en de rechten van de verdediging

(BELGA)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier