School organiseert bootcamp voor vechtende leerlingen

Redactie KW

Donderdagnamiddag kreeg een 17-jarige leerling uit Houthulst in het KTA van Diksmuide een vuistslag van een medeleerling, tijdens een uit de hand gelopen pestpartij. De jongeman liep daarbij een hersenschudding op. De directie van de school legt de hele klas nu een ‘bootcamp’ op. Donderdagavond en -nacht trekken ze op tocht, om te leren communiceren en samen te werken, in plaats van de vuisten te gebruiken.

„Die klas, het derde jaar elektromechanica, vind ik persoonlijk een toffe groep. Dergelijke conflicten vind je in het begin van het schooljaar in elke klas, als iedereen zijn stek zoekt in de sociale ‘pikorde’ voor de rest van het jaar.” Toch wil directeur Johan Desmadryl van KTA Diksmuide het incident niet blauwblauw laten.

„We willen duidelijk maken dat beginnen vechten niet de oplossing is. Met elkaar leren communiceren biedt meer kansen dan reageren met de blote vuist. Daarom hebben we in overleg met de leerlingen, de leerkrachten en de ouders beslist om een therapie aan te bieden in de vorm van een ‘bootcamp’ (oorspronkelijk was dit de harde training die rekruten in het Amerikaanse leger moeten ondergaan).” (KGC)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 2 oktober 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier