School in Menen installeert traplift voor leerlinge met 1 been die naar 4e leerjaar moet

Redactie KW

Laura Cael (9) heeft er meestal geen problemen mee als op school een of andere kleuter komt vragen waarom ze maar een been heeft. “Eigenlijk is het de schuld van een goochelaar. Hij had iemand nodig om in twee te zagen en de truc mislukt en ik was mijn been kwijt”, zegt ze dan.

Laura Cael mag op 3 september in het vierde leerjaar beginnen. Ze rondde het derde klasje met hele mooie cijfers af. “We kenden de school en wisten dat ze voor het vierde leerjaar naar de eerste verdieping moest, maar we hebben de directie nooit gevraagd om de klas naar de benedenverdieping te verhuizen of om een traplift te installeren. Het was wel fijn toen we hoorden dat de school een traplift aangekocht had.”

Laura werd geboren met slechts een volledig been. Voor mama Heidi Carette en papa Django Cael was het na de geboorte wel even schrikken. Niets had er tijdens de zwangerschap op gewezen dat Laura slechts een been had. “Misschien best dat we het niet wisten, want nu hadden we een gezond kind met slechts een volledig been. De belangrijkste vraag was toen of Laura ooit wel zou kunnen staan. Dat bleek geen probleem te zijn. Van zodra ze kon staan, kreeg ze ook haar eerste prothese. Laura kon zelfstandig stappen toen ze anderhalf was.”

(CR)

Meer in Krant van West-Vlaanderen,; editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier