School De Taalkoffer heeft dringend geld nodig

Redactie KW

De kleuter- en lagere school De Taalkoffer in Komen heeft dringend centen nodig. De vzw die eigenaar is van de gebouwen, vraagt geld aan al wie het Nederlandstalig schooltje in Komen wil steunen en geeft daarvoor obligaties uit. Het schooltje in Komen moet in principe geld krijgen van de Franstalige Gemeenschap, maar die betaalt geen cent. De school krijgt wel financiële steun van de Vlaamse overheid, maar dat is niet voldoende om alle kosten te betalen.

In De Taalkoffer in Komen zitten alles samen 44 kleuters en leerlingen. Het Nederlandstalig schooltje in de faciliteitengemeente Komen doet het op dat vlak uitstekend, maar financieel gaat het minder goed. De Taalkoffer krijgt geen cent van de Franstalige Gemeenschap, al zou die volgens het regeerakkoord moeten betalen voor het onderhoud.

De vzw Knokk, Het Komitee voor Nederlandstalig onderwijs en Nederlandse Kultuur in de regio, beheert de schoolgebouwen, maar zit krap bij kas. De renovatie van Huize Robbrecht vorig jaar kostte meer dan verwacht. Daarom geeft de vzw nu een obligatielening uit. Wie 500 euro leent, krijgt over 5 jaar 600 euro terug.

De voorzitter van de vzw trekt op 14 oktober naar het kabinet van Minister van Onderwijs Vandenbroucke. Hij wil tijdelijk meer geld van Vlaanderen en pleit ook voor een definitieve oplossing. Volgens het regeerakkoord moest die er 2 jaar geleden al zijn. Ondertussen laat de directeur van het kleine faciliteitenschooltje de moed niet zakken en blijft hij zijn vele taken uitvoeren.

10 mensen hebben al een obligatie gekocht. De vzw hoopt op nog meer sympathisanten én centen zodat de school en de vzw kunnen blijven bestaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier