Scholengroep Pleinschool schrapt drie locaties

Redactie KW

Scholengroep De Pleinschool-Sint Amandscollege in Kortrijk en Harelbeke is bezig met een grondige herschikking van haar scholen. Van de zeven scholen die er nu zijn, blijven er straks nog vier over. Die krijgen bovendien een grondige opknapbeurt en waar nodig nieuwe gebouwen. De 400 personeelsleden van de scholengroep kregen gisteravond uitleg bij het masterplan. De ouders van de leerlingen kregen een brief met uitleg.

De scholengroep schrapt deze drie locaties: Pleinschool Broelkant en Groeningekant in Kortrijk en campus Collegewijk van het Sint-Amandscollege in Harelbeke verdwijnen. De herschikking zal gevolgen hebben voor 3.000 leerlingen. In het centrum van Kortrijk wordt de eerste graad gecentraliseerd op de site Leiekant. Op de campus Diksmuidekaai komt de tweede en derde graad en ook de basisschool. Hier zijn de werken het omvangrijkst omdat hier straks 2.000 in plaats van 800 leerlingen school zullen lopen.

Op de campus Zuid van het Sint-Amandscollege, buiten de stadsring, blijft alles bij het oude. In Harelbeke verhuist de campus Collegewijk dan weer naar de campus Heilig Hart. Tegen 2016 moet iedereen op de juiste plaats zitten.

De hele schuif- en bouwoperatie kost in totaal 47 miljoen euro waarvan 30 miljoen voor de scholengroep zelf.

(KB/BS)

Meer hierover in het journaal van WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier