Schipdonkkanaal: Zeebrugs havenbestuur wil duidelijk antwoord

Redactie KW

Het Zeebrugse havenbestuur (MBZ nv) wil van de Vlaamse ministers Hilde Crevits en Joke Schauwvliege een duidelijk antwoord over hoe men het dossier van de ontsluiting van de Zeebrugse haven concreet en doortastend verder wil aanpakken en besluiten. Dat deelt havenvoorzitter Joachim Coens mee.

Woensdag raakte bekend dat het milieueffectenrapport over de verbreding van het Schipdonkkanaal werd afgekeurd door de Vlaamse administratie. De verbreding moet Zeebrugge verbinden met het Europese hoofdwaterwegennet.

“Na twee jaar studie hebben we nog geen beoordeling over het effect van de verbreding op het milieu. De ene afdeling van de Vlaamse administratie ‘Natuurbeleid-MER’ of in dit dossier de begeleidende overheid en de andere afdeling ‘Waterwegen- en Zeekanaal’ of de opdrachtgevende overheid houden elkaar en de rest al twee jaar bezig zonder resultaat”, besluit Joachim Coens. “Het is tijd voor duidelijkheid van zowel de Vlaamse overheid als van de bevoegde ministers.”

Brugs schepen en Vlaamse volksvertegenwoordiger Mercedes Van Volcem (open vld) vraagt eveneens een masterplan voor de ontsluiting van de Zeebrugse haven. “De haven kan zeer goede cijfers voorleggen, zelfs in crisistijd. Voor de West-Vlaamse bedrijven is deze ontsluiting ontzettend belangrijk. Het getalm rond de ontsluiting kost er elke dag jobs.”

De Brugse burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) wil niet reageren op de afkeuring. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier