Schip levert 5.000 ton zout

Redactie KW

In de Oostendse haven is een vrachtschip aangemeerd dat 5.000 ton zout levert voor de Vlaamse wegen. Twee transportfirma’s hadden meer dan 170 vrachtwagenritten nodig om de enorme hoeveelheid strooizout van uit de haven naar de Gistelse zoutfirma Quattannens te brengen.

Volgens de provinciegouverneur gaat het om een belangrijke levering en moeten alle gemeenten nu zorgen dat ze snel hun zoutvoorraden aanvullen. Heel wat gemeenten kampten deze winter en ook vorige winter met een tekort aan strooizout. Volgens de gouverneur moeten ze alerter zijn met hun bestellingen. Paul Breyne: “Ik heb de gemeenten geadviseerd dat ze een stock zouden moeten aanleggen voor zo’n 20 strooibeurten en dat ze die voorraden best aankopen als de vraagprijs niet te hoog is. Want het is een kwestie van vraag en aanbod.”

En ook volgende week zal er in Oostende een lading zout van 5.000 ton aankomen. Dan wordt 28.000 ton uit Barbados in Vlissingen geleverd, een deel daarvan komt met lichters naar de haven van Oostende.

(SK/BS)

Meer hierover vanavond in het journaal van FOCUS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier