Schepenwissel Marcel Dendauw – Ann Defour plots afgeblazen

Redactie KW

Bij het begin van deze bestuursperiode werd Marcel Dendauw benoemd tot schepen van Sport, Milieu en Feestelijkheden… Van 1 januari 2007 tot 31 december van dit jaar. Ann Defour zou hem op 1 januari van 2010 opvolgen. Maar die wissel gaat niet door.


Het was de bedoeling dat Ann Vergote-Defour uit de Krekelstraat 80 vanaf 1 januari 2010 de plaats van Marcel Dendauw in het Ingelmunsterse schepencollege zou innemen. Door beroepsredenen heeft Ann echter beslist om dit schepenambt niet op te nemen. Vorig jaar kochten Ann en haar echtgenoot Luc Vergote – voorzitter van de Landelijke Gilde – een tweede landbouwbedrijf aan. Dat willen ze vanaf het voorjaar ook uitbaten.

De werkdruk is vergroot door deze nieuwe aankoop. Een combinatie met een uitvoerend politiek mandaat zou heel moeilijk haalbaar zijn. Na overleg binnen het gezin Vergote-Defour werd dan ook beslist om het schepenmandaat niet op te nemen en aan Marcel Dendauw te vragen om zijn mandaat voort te zetten. Marcel Dendauw heeft dit aanvaard. Hij blijft dus schepen tot het einde van de bestuursperiode. CD&V-Ingelmunster en de CD&V-fractie hebben begrip voor dit standpunt en voor deze beslissing van Ann, die lid blijft van de gemeenteraad en van de politieraad. Ze zal zich ten volle inzetten om deze mandaten te vervullen. (Patrick Depypere)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Izegem) van 20 februari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier