Schepencollege van Wielsbeke veroordeeld door arbeidsrechtbank voor pesten op het werk

Redactie KW

Het schepencollege van Wielsbeke is door de arbeidsrechtbank veroordeeld voor het pesten van een medewerkster. Het college overweegt om in beroep te gaan tegen de veroordeling.

Slachtoffer van de pesterijen was een stedenbouwkundig medewerkster die aan de kant werd geschoven nadat de oppositie in 2009 aan de macht was gekomen. De vrouw werd weggestopt in een piepklein kantoortje, waar ze anderhalf jaar lang geïsoleerd zat. Ze beschikte enkel over een tafel en een stoel, en had aanvankelijk zelfs geen telefoon en e-mailadres.

Pesten was bedoeling niet

De dame stapte daarop naar de rechter en krijgt nu dus gelijk. Die spreekt van vernedering en pesterij. Op een persconferentie zegt de raadsman van het gemeentebestuur dat het alvast niet de bedoeling was om de vrouw te pesten. De raadsman beklemtoont voorts ook nog dat de leden van het schepencollege en de gemeentesecretaris niet persoonlijk veroordeeld zijn en overweegt in beroep te gaan tegen de uitspraak. De schadevergoeding bedraagt 11.500 euro. Al is het niet duidelijk wie die zal betalen: de gemeente of de veroordeelden zelf.

Slecht personeelsbeleid

Georges Lambrecht, oud-burgemeester en nu oppositieraadslid in Wielsbeke noemt de zaak een voorbeeld van het slechte personeelsbeleid in de gemeente. Hijzelf noemt de betrokken ambtenaar een krak in haar vak. Kwatongen beweren dat het huidige bestuur door de pesterijen wou afrekenen met de vorige bestuursploeg. Al wordt dat met klem ontkend.

(Belga/T.N.)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver. En vanavond uitgebreid op WTV vanaf 18u00

Schepencollege van Wielsbeke veroordeeld door arbeidsrechtbank voor pesten op het werk

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier