Schepencollege Oostende weigert oplevering deel werken aan De Grote Post

Redactie KW

In Oostende weigert het stadsbestuur de oplevering van een deel van de werken aan De Grote Post. Dat heeft het schepencollege beslist. Het gaat om de elektriciteitswerken.

De Grote Post opende precies een jaar geleden. Toen was er een voorlopige oplevering van de werken. Tegen de definitieve oplevering van de werken kwam fel protest. N-VA vond het ongehoord dat Oostende zou overgaan tot een definitieve oplevering omdat er meer dan tweeduizend opmerkingen waren.

Elektriciteit

Voor 11 loten uit de aanbesteding gaat Oostende over tot definitieve oplevering. Dat betekent dat de stad nu zelf verantwoordelijk is voor een oplossing van de problemen. Voor het lot over de elektriciteit wil Oostende geen oplevering. Het gaat onder meer over de interactieve iPods in de lokettenzaal die nog niet werken en ontbrekende software.

Ontruiming

De jongste dagen kwam een aantal gebreken aan het licht: zo moest De Grote Post ontruimd worden nadat een brandalarm afging omwille van een toneelrookmachine. Zondag viel de elektriciteit ook kort even uit.

(EF, foto EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier