Schepencollege nodigt AZ Izegem uit

Redactie KW

Het zwaartepunt van de gemeenteraad zat dit keer in de interpellaties. De handelaars verenigd in Actie Zelfstandig Izegem zorgden voor een een roerige einde van de zitting. Al kwamen ze zelf niet aan het woord. Dinsdagavond 1 maart worden ze wel ontvangen bij het Schepencollege.

Een mail van vorige week woensdag bracht de discussie op gang. Een aantal handelaars – waaronder niet de minsten – bekloeg zich in de mail over de manier van handelen van het stadsbestuur. Ondermeer het parkeerbeleid, de komst van het Frunpark, het gebrek aan communicatie… lagen hen op de lever. Uiteraard voer voor de oppositie en zowel Vlaams Belang als N-VA dienden een interpellatie in, waarin ze de grieven van de handelaars maar al te graag onderstreepten.

Het Schepencollege had zich terdege voorbereid en de verschillende schepenen argumenteerden – elk op vlak van eigen bevoegdheid – dat ze er wel alles aan hadden gedaan om de handelaars in deze moeilijke periode van werken ter wille te zijn. De oppositie hield het bij een verschil van menining. De handelaars van AZ Izegem worden dinsdagavond op het Schepencollege ontvangen voor een verduidelijkend onderhoud.

(WVS)

Een uitgebreide versie lees je in de Krant van West-Vlaandere (De Weekbode, editie Izegem) van vrijdag 4 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier