Schepencollege legt racecircuit verbod van twee maanden op

Redactie KW

Het racecircuit aan de Koning Leopold III-laan wordt verzegeld en gaat voor twee maanden dicht. Deze beslissing werd maandag 5 juli door het college van burgemeester en schepenen genomen.

Dat die twee maanden net de vakantieperiode overspant, is volgens burgemeester Luc Martens toeval. Wat daarna? „Dat zullen we dan zien. Als de club zich aan de machtiging houdt, is er geen probleem. Indien niet kan er sprake zijn van recidive gedrag en behoort de intrekking van die machtiging tot de mogelijkheden.” Tegen het besluit kan de Racingclub Roeselare alleen een beroepsprocedure bij de Raad van State opstarten.

Racecircuit verzegeld

Bijna dag op dag vier jaar na de plechtige opening van het circuit van de Racing Club Roeselare, die het domein voor 27 jaar in erfpacht heeft, besliste het college van burgemeester en schepenen om de op 1 maart verleende machtiging (onder meer verbod voor verbrandingsmotoren) voor twee maanden te schorsen en het racecircuit aan de Koning Leopold III-laan te verzegelen.

Evenwicht zoek

„Die machtiging had als voorwerp een evenwicht tussen de belangen van de club en de belangen van de buurtbewoners te genereren”, schetst burgemeester Luc Martens. De voorbije weken en maanden (zelfs jaren) bleek dat moeilijk tot stand gekomen evenwicht echter totaal zoek en vond het stadsbestuur de tijd nu rijp om maatregelen te nemen. Het verstandshuwelijk tussen de Racingclub Roeselare en de buurtbewoners – niet iedereen ondervindt last van de rondrijdende, telegeleide wagentjes – was gebouwd op los zand.

Club weet nog van niks

“Ik weet nog van niks”, reageerde Remo Wyffels woensdagavond op de beslissing van het schepencollege. „We zien wel welke gevolgen de beslissing heeft. We zitten in verschillende procedures met het stadsbestuur verwikkeld en wachten de resultaten af. We hebben de indruk dat we op verschillende manieren worden gepest. Men neemt eenzijdig beslissingen zonder eens fatsoenlijk rond de tafel te gaan zitten. We willen gewoon onze hobby uitoefenen, niks meer…”

(LVA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 9 juli 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier