Schepen van onderwijs deelt filmtickets uit in Oostende om gevaren internet aan te kaarten

Redactie KW

Onderwijsschepen Martine Lesaffre (Open VLD) verdeelt 300 tickets voor de film Trust in het Oostendse secundaire onderwijs. De film wordt maandag vertoond op het Filmfestival van Oostende en gaat over de gevaren waar kinderen en tieners via internet aan worden blootgesteld.

De Amerikaanse film Trust van David Schwimmer werd dit jaar pas gelanceerd. De film brengt het aangrijpende verhaal van een onschuldig 14-jarig pubermeisje dat in de greep geraakt van een pedofiel. Ondanks een heftig en lastig onderwerp is Trust een sterke, onderhoudende film, zonder belerend vingertje, maar met een subtiele bewustmaking en waarschuwing.

Schepen Martine Lesaffre moedigt de leerkrachten, leerlingen en ouders van de secundaire scholen van Oostende aan om deze film te gaan bekijken. Daarom stelt ze 300 filmtickets gratis ter beschikking van de secundaire scholen van de diverse netten en van de diensten en organisaties die met deze problematiek geconfronteerd worden. De film wordt maandag om 20 uur vertoond in Kinepolis Oostende. Zowel Child Focus als Crime Scene Unit zullen aanwezig zijn.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier