Schepen Martine Lesaffre uit Oostende ten strijde tegen ‘wansmakelijke’ halfnaakte lijven

Redactie KW

Woensdagmiddag stuurde schepen Martine Lesaffre (Open VLD), bevoegd voor horeca, een opmerkelijk persbericht de wereld in. In de tekst maakt ze zich druk over de ‘bleke, getatoeëerde, uitgezakte, ingesmeerde blinkende excuses voor mannenlichamen’, die ze opmerkt in Oostende. Ze wil dan ook dat iedereen -man en vrouw- bepaalde elementaire gedragsregels in acht neemt voor kledij.

“In het straatbeeld van Oostende zijn er zo van die mannen, die denken dat het een eer en privilege is hun blote bast te mogen tonen tijdens een wandeling over dijk of in een winkelstraat in Oostende”, schrijft Lesaffre. De schepen vindt dat daarmee een grens overschreden is. “Ik ben heus niet preuts”, stelt ze. “Maar vroeger moesten we ons T-shirtje aandoen, want er was een wet die stelde dat niemand op de dijk mocht gaan lopen in zwemkledij. Nu vindt iedereen het gepermitteerd om halfnaakt te winkelen.”

Ingrijpen

Schepen Lesaffre wil dan ook dat er ingegrepen wordt. “De mentaliteit moet anders, zeker in een stad die zich Cultuurstad aan Zee noemt, shoppingstad aan de kust. Wat baten Theater aan Zee en een Filmfestival, als het beeld in sommige straten doet denken aan een aflevering van Familie. Mensen hebben recht op vakantie waar ze willen en hoe ze willen, maar ze moeten hun onaangepaste gedrag niet verheffen tot de norm en daarmee het imago van een stad kelderen.”

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht en vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Schepen Martine Lesaffre uit Oostende ten strijde tegen 'wansmakelijke' halfnaakte lijven

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier