Schepen Marc Demuynck uit Ruiselede betrokken in ongeval

Redactie KW

Eerste schepen Marc Demuynck raakte maandagavond 25 oktober betrokken in een verkeersongeval. Het RKD-raadslid legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd voor een periode van twee weken ingetrokken.

De feiten speelden zich maandagavond 25 oktober omstreeks 18.30 uur in de Bruggestraat in Ruiselede af. Marc Demuynck (RKD) was na een vergadering op weg naar huis en reed met de wagen van een kennis. „Ik was dus helemaal niet vertrouwd met het voertuig en daarenboven had de wagen een automatische versnellingsbak”, legt Demuynck uit. „Op een gegeven moment duwde ik het gas- en de rempedaal tegelijk in, met alle gevolgen van dien.” De wagen blokkeerde en stopte bruusk, waardoor een achterligger de aanrijding niet meer kon vermijden. De politie van Regio Tielt kwam ter plaatse en nam van de betrokken chauffeurs een ademtest af. Marc Demuynck legde een positieve test af.

„Ik had 0,8 promille in mijn bloed…”

De schepen benadrukt dat hij zeker niet boven z’n theewater was. „Ik had op die vergadering inderdaad iets gedronken, maar was zeker niet boven mijn theewater. Maar ik heb een fout begaan en zal uit dit voorval de nodige lessen trekken.”

“Dit is een alleenstaand feit en in de toekomst zal ik me in de toekomst opnieuw als een voorbeeldig chauffeur gedragen.”

(PVH)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Tielt) van vrijdag 29 oktober 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier