Schepen haalt uit naar Waalse ‘OCMW-toeristen’ in De Panne

Redactie KW

De gemeenteraad van De Panne keurde het budget voor 2011 goed, maar schepen van financiën Serge Van Damme gaf eerst de – federale en de Vlaamse – overheid een veeg uit de pan om hun ‘regelneverij’ en het niet nakomen van financiële beloften. Hij haalde ook zwaar uit naar de instroom van OCMW-toeristen uit de Borinage.

Schepen Van Damme stelde dat de gemeente niet meer moet rekenen op subsidies voor de renovatie van het park in de Zeelaan en voor villa Le Chalutier, omdat minister voor erfgoed Geert Bourgeois (N-VA) de onderhoudspremies voor gebouwen in stadsgezichten en/of herwaarderingsgebieden afschafte.

OCMW-toeristen

Toen de dotatie aan het OCMW ter sprake kwam, haalde Serge Van Damme zwaar uit naar de ‘massale instroom van OCMW-toeristen, vooral uit Henegouwen, meer bepaald de Borinage’.

“Het gaat meestal om tweede generatie werklozen die niet de minste verantwoordelijkheidszin dragen ten opzichte van de maatschappij en niet de minste arbeidsethiek hebben meegekregen. Zij komen meestal naar hier of – erger nog – worden naar hier gestuurd worden om de rest van hun leven in een sociale hangmat te liggen. ‘Voor die mensen, die vaak ook de verfransing van onze gemeente in de hand werken, hoeven wij geen solidariteit op te brengen.”

Van Damme vindt dat de gemeente en het OCMW de werklozen nog meer moeten overtuigen of ‘dwingen’ om beroepsopleidingen te volgen.

(MMA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier