Schepen brandt ontwerp begraafplaats De Panne af

Redactie KW

Schepen van financiën Serge Van Damme (VEDA) viel op de gemeenteraad scherp uit tegen het voorontwerp voor een nieuwe begraafplaats, meer bepaald de uitbreiding met een strooiweide en een columbarium. Burgemeester en partijgenoot Robert Butsraen (VEDA) mocht wel zeggen dat het ‘een zeer goed plan’ was en ‘een haalbare kaart’, Van Damme was niet te vermurwen.

“We geven de ontwerpers een blanco cheque en krijgen nadien de rekening gepresenteerd. Dat kan niet door de beugel”, zei hij. Hij had kritiek op de wijzigingen en beperkingen in het aangepaste ontwerp. “Er blijven maar 32 urnenblokken voor telkens 8 urnen meer over. Dat is goed voor amper 256 urnen. Toch zal de eindprijs uiteindelijk meer dan drie miljoen euro bedragen voor een beperkte capaciteitswinst. Dat is exorbitant en megalomaan. Dit betekent ook dat we geen geld meer zullen hebben om broodnodige parkings in het centrum van De Panne te realiseren. De uitbreiding van de begraafplaats is perfect mogelijk voor minder geld.”

Toch goedgekeurd

15 raadsleden stemden voor het plan, 5 stemden tegen (Serge Van Damme, schepen Roland Florizoone, Norbert Desiere en Christoph Delrive van de meerderheid en oppositielid Reinilde Van Cleemput van het Vlaams Belang). Martine Linthout (VEDA) onthield zich.

(MMA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier