Schepen Bart Tommelein: “Oostende heeft nieuwe vismijn nodig”

© PETER MAENHOUDT
Redactie KW

Eerste schepen van Oostende Bart Tommelein (Open VLD) zegt dat de bouw van een nieuwe vismijn in Oostende nodig is. De liberale schepen is geen voorstander om het oude mijngebouw te beschermen.

“In het verleden werd ervoor gekozen om de veilingactiviteiten in ons land voor ongeveer 45 procent in Oostende te laten plaatsvinden. De infrastructuur van het oude mijngebouw voldoet niet meer aan de hedendaagse verwachtingen. Een nieuwe moderne vismijn is van groot belang voor een duurzame visserijsector”, zegt Tommelein.

Johan Vandesteene, manager van de Vlaamse Visveiling, treedt Tommelein bij, al zijn de visprijzen slecht. “Dat is een periode die we door moeten. De prijzen zullen zich wel stabiliseren. Het is absoluut noodzakelijk om een centrum te creëren dat rendabel is voor de hele sector, zowel voor de aanvoerders, de verwerkers en de handelaars. Het is een moeilijk dossier maar we zijn volop bezig met de nodige vergunningen.”

De Vlaamse Visveiling geeft aan dat het contractuele verplichtingen heeft ten opzichte van de Vlaamse overheid en stad Oostende om de nieuwbouw te realiseren. Ook bij Unizo klinkt dat investeringen zich opdringen. “Veel bedrijven zijn vragende partij, want nu wordt er gewerkt in een verouderde omgeving”, aldus Frederik Serruys van Unizo.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier