Schenker bouwt nieuw distributiemagazijn & kantoor op De Blokken in Zwevegem

Redactie KW

De wegvervoerafdeling van Schenker nv in Waregem start volgende maand met de bouwwerken op een nieuwe site op De Blokken in Zwevegem. Daar bouwt het bedrijf een magazijn van 5.000 m2 en 2.900 m2 kantoorruimte.

“Dit betekent niet enkel een uitbreiding van onze magazijncapaciteit met 25 %,maar biedt ons ook de mogelijkheid onze bedienden samen te brengen in één gebouw. In Waregem waren we immers genoodzaakt op twee locaties te werken”, zegt Lieven Vandoorne, branchemanager Schenker nv in Waregem. Het magazijn zal over meer dan 60 los- en laadkaaien beschikken.

“We zochten voor deze branche al lang naar een nieuwe locatie voor een nieuwbouw”, aldus Ulrich Pütz, managing director Schenker nv. “Dit was noodzakelijk om verder te kunnen groeien. De nieuwe inplanting moest dus voldoende groot zijn en vlot bereikbaar voor het internationaal en distributievervoer. Om onze bestaande en toekomstige exportklanten de beste kwaliteit te bieden, was het van primordiaal belang dat we in de streek bleven.” Dat werd dus een tiental kilometer verderop, waar DB Schenker Logistics zopas de afbraakwerken van het bestaande Bekaert-gebouw heeft afgerond. In de plaats daarvan komt een milieuvriendelijk en energiezuinig gebouw van ongeveer 13 miljoen euro. In de zomer van 2013 moet het klaar zijn.

Schenker nv is de Belgische vestiging van DB Schenker Logistics en stelt 655 mensen tewerk in acht vestigingen: Antwerpen (hoofdkantoor en zeevrachtactiviteiten), Brussel (spoorwegvervoeractiviteiten), Brucargo(luchtvrachtactiviteiten), Eupen (wegvervoeractiviteiten en logistiek), Mechelen (wegvervoeractiviteiten), Waregem (wegvervoer en luchtvrachtactiviteiten), Willebroek (logistiek en supply chain management) en Zeebrugge (zeevrachtactiviteiten).

(ABO)

Meer vanavond in het WTV-nieuws

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier