Schendt college democratie ?

Redactie KW

De Panne Een van de punten op de gemeenteraad van dinsdag 27 april om 20 uur is de definitieve vaststelling van de opcentiemen op de onroerende voorheffing. Inwoner Julien Bostijn heeft op dat punt felle kritiek.

In de gemeenteraad van december vorig jaar stond de vaststelling van die opcentiemen al op de agenda”, verantwoordt Julie Bostijn zijn visie. “Dat punt kon pas goedgekeurd worden na een periode van openbaar onderzoek en als er geen bezwaarschriften waren ingediend. Ik was niet te spreken over de duur van het openbare onderzoek dat slechts 15 in plaats van 30 dagen duurde. Ook de hoogte van de opcentiemen op 1.950 stond me niet aan. Ik diende een bezwaarschrift in maar het college van burgemeester en schepenen liet weten dat mijn bezwaarschrift ongegrond was. Ik schreef daarop een brief naar de gouverneur en die liet weten dat een college niet gemachtigd is een bezwaarschrift te behandelen. Een bezwaarschrift dat tijdens een openbaar onderzoek wordt ingediend, moet volgens de gouverneur altijd op de gemeenteraad besproken worden maar dat is in De Panne nog nooit gebeurd. Dat is een schending van de democratie.”

“Vroeger diende ik ook al een bezwaarschrift in tegen de heraanleg van de Zeelaan omdat die maar tot aan het Marktplein zal vernieuwd worden en niet tot voorbij het gemeentehuis. Op dat bezwaarschrift kreeg ik zelfs nooit een reactie. Het is maar erg dat je als burger bij de hogere overheid moet aankloppen om je rechten in je eigen gemeente te doen gelden.”

(GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier