Scheepvaartpolitie krijgt 600.000 euro extra werkingsbudget

Redactie KW

De federale politie maakt 600.000 euro extra werkingsbudget vrij voor de scheepvaartpolitie. Bovendien komen er 25 manschappen bij. Dat heeft de federale politietop dinsdag voorgelegd aan de vakbonden, die positief reageerden. Donderdag organiseren de bonden een gezamenlijke personeelsvergadering in Gent. Dat zegt Patrick Van Den Sande van VSOA dinsdag aan Belga.

De vakbonden blokkeerden op 16 december nog een sluis in de haven van Antwerpen om met een waarschuwingsactie aan te dringen op extra middelen en personeel. Dinsdagnamiddag was er daarover een vergadering met de directeur-generaal van de federale politie en de vakbonden. Daarop bleek dat er 600.000 euro extra werkingsbudget voor de scheepvaartpolitie beschikbaar komt, op een totaal budget van 3,5 miljoen euro. Daarnaast komen in twee fasen 25 mensen het personeelskader versterken, met in eerste instantie 8 extra manschappen en begin februari nog eens 17 manschappen die hun opleiding beëindigen.

Van Den Sande reageert positief: “We zijn min of meer tevreden. Zeker het opgetrokken budget maakt het weer werkbaar. Op middellange termijn is ons bovendien toegezegd dat wie op pensioen gaat in de mate van het mogelijke zal worden vervangen. Omdat het om een ouder korps gaat, zullen er de komende tijd veel mensen vertrekken.”

Volgens Van Den Sande zitten de vier vakbonden op dezelfde lijn. “We leggen dit donderdag samen voor op een personeelsvergadering in Gent. Daarover kan dan worden gestemd door het personeel.” Hij verwacht dat het personeel het voorstel zal goedkeuren. De scheepvaartpolitie maakt deel uit van de federale politie en telt 358 manschappen in Antwerpen, Gent, Luik, Oostende en Zeebrugge. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier