Scheepsramp Baltic Ace: voortzetting zoekactie naar 7 vermisten onzeker

Redactie KW

Het is nog onzeker of de zoekactie naar overlevenden van de aanvaring tussen twee vrachtschepen op de Noordzee donderdagochtend zal hervatten. Het Kustwachtcentrum in Den Helder neemt daar omstreeks 8.30 uur een beslissing over. “Het hangt af van de weersomstandigheden”, aldus een woordvoerder.

Nog 7 bemanningsleden worden vermist. De zoektocht, met onder meer vliegtuigen en helikopters van o.a. de basis in Koksijde, werd in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 2 uur gestaakt, mede door het slechte weer en de ruwe zee.

Bij daglicht zou verder worden gezocht. “Het is zeker onze intentie om de zoekactie voort te zetten, maar dat is afhankelijk van sneeuw- en hagelbuien en de windkracht”, luidde het.

De kans dat de vermisten nog in leven zijn, is volgens de woordvoerder onbestaande.

Bij de scheepsramp met een autovrachtschip dat woensdag uit Zeebrugge was vertrokken, kwamen zeker 4 mensen van de 24 opvarenden om het leven.

Vanuit Koksijde werden 2 Seakinghelikopters naar de aanvaarzone gevlogen. Zij brachten 7 overlevenden aan wal en die werden overgebracht naar ziekenhuizen in Oostende en Veurne. De heli’s van Koksijde vlogen ook 3 van 4 omgekomen bemanningsleden van de Baltic Ace naar Koksijde.

(Belga, JG, foto’s EDK)

Meer vanavond in het Focus-WTV-nieuws vanaf 18u.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier