Schaatsen op wachtbekken Kortemark kan vanaf woensdag

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Vanaf woensdagmiddag 8 februari kan er geschaatst worden op het droog wachtbekken aan het station van Kortemark. De gemeente liet de voorbije dagen een laagje water op het wachtbekken zetten. Dat is tegen woensdag voldoende dik aangevroren.

In januari 2009 beleefde Kortemark al een hoogdag toen het zo hard en zo langdurig vroor dat het wachtbekken de perfecte locatie werd om te schaatsen. Kraampjes met warme drank en voedsel werden neergepoot en de putten achter het station van Kortemark werden dat weekend dé place to be in de gemeente.

Het ziet er naar uit dat het eerstdaags opnieuw zo’n gezellige drukte kan worden, want vanaf woensdag 8 februari om 12u. tot zondagavond 12 februari (tot nader bericht en indien het vriesweer aanhoudt) kan er weer geschaatst worden op het droog wachtbekken. De scholen uit de buurt zijn meer dan welkom op vrijdagnamiddag van 13 tot 15 uur. In het weekend zijn er warme dranken en braadworst te verkrijgen. De jeugdbrandweer zorgt daarvoor. Er zal ook muzikale ambiance zijn.

Wie wil kan ter plaatse een stel schaatsen huren aan 4 euro voor 2 uren (plus 6 euro waarborg).

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier