Schaatsen mag niet in Ieper, wel in Poperinge

Redactie KW

n Ieper blijft het verboden om te schaatsen op de vestinggrachten en de vijvers. In Poperinge mag dit weekend wel geschaatst worden in het stadspark en aan de Havermuis.

Na grondige controle deze voormiddag en in overleg met de burgemeester en de politie is besloten om het verbod tot betreden van het ijs op de Ieperse vestinggrachten en de vijvers niet op te heffen. Het Ieperse ijs wordt dit weekend dus niet vrij gegeven voor betreding of schaatsen.

De metingen wijzen echter uit dat de ijsvorming zeer onregelmatig blijft. Hier en daar zijn er ook open wakken, in stand gehouden door de watervogels. De ijsdikte varieert van 12 centimeter slechts 7 centimeter. Dat komt onder meer door de sneeuw die hier en daar een isolerend effect uitoefent en de diepere waterstromingen. Zeker op de Boterplas en een groot deel van de Majoorgracht is dit het geval, en is betreding dan ook zeer gevaarlijk. Bovendien zorgt de felle zon voor oppervlakkige dooi, zodat er hier en daar natte plekken ontstaan, met gevaar voor valpartijen. Op de vijvers van Zillebeke, Dikkebus en de Verdronken Weide is betreding van het ijs altijd verboden.

In Poperinge is er dan weer wel ijspret te beleven dit weekend. Na controle van het ijs is het toegelaten te schaatsen op de Vleterbeek (nabij de Havermuis en binnen de stadsring) en in het stadspark. De toelating geldt van vrijdag 10 februari 2012 om 8 uur tot zondag 12 februari 2012 om 20 uur.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier