Saswijk Bredene wordt geëvacueerd door overstromingsgevaar

© Foto : Wikipedia
Redactie KW

Na overleg met gouverneur Decaluwé heeft burgemeester Steve Vandenberghe beslist om de Saswijk in Bredene te evacueren vanaf 17 uur. Daar wonen ruim 2.000 mensen.

In tegenstelling tot wat velen vermoeden is in Bredene niet de duinenrij de kwetsbaarste strook waar overstromingen kunnen gebeuren. Het meest kritieke punt is de Maertensbrug en de Maertenssas op de Noord-Ede ter hoogte van de wijk Bredene-Sas. Via simulaties die werden berekend door de Administratie Maritieme Dienstverlening en Kust (AMDK) is er in deze zone overstromingsgevaar vanaf 6,5 TAW. De huidige voorspellingen gaan uit van 6,3 TAW. Dit peil zal omstreeks 3 uur vannacht bereikt worden. De kans dat de dijk ter hoogte van Maertensbrug zal overstromen is dus reëel.

Versluyscentrum

De inwoners van de wijk, die vannacht niet terecht kunnen bij familie of vrienden kunnen vanaf 17 uur terecht in het MEC Staf Versluys. Er wordt ook een pendeldienst ingelegd tussen de wijk Sas en het MEC Staf Versluys. De inwoners worden vanaf 17 uur geëvacueerd. De politie zal uitgebreid in het straatbeeld aanwezig zijn. De inwoners van de wijk Nukker worden niet geëvacueerd.

Noodnummer

Inwoners die met vragen zitten kunnen daarvoor terecht op het speciale noodnummer van Bredene op 059/33.91.84

(A.D.)

Herbekijk hier alles over de sinterklaasstorm

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier