Sashoekstraat is aan het verzakken

Redactie KW

In een toegevoegd punt deelde oppositieraadslid Peter Roose (Veurne Plus) mee dat de Sashoekstraat in een zodanig slechte staat is dat er binnenkort zeker ongevallen zullen gebeuren. Schepen Anne Dequidt (CD&V) erkende het probleem.

“Vooral in de buitenmoeren stellen we verzakkingen vast. Niet alleen in de Sashoekstraat stelt zich dat euvel. De oorzaak is de grote droogte deze zomer en de onstabiele ondergrond die daardoor aan het verzakken is”, vertelt Schepen Anne Dequidt.

“Wanneer er dan nog eens grote bomen zoals populieren langs zo’n weg staan, is het probleem nog groter. Elk jaar voorzien we 300.000 euro voor het herstel van landbouwwegen en via buitengewone herstelwerken kunnen we dat bedrag optrekken. Hoeveel we volgend jaar zullen voorzien is nog niet uitgemaakt. We hebben een contract met een studiebureau dat zal nagaan hoe we het probleem moeten aanpakken. Welke straten prioritair zijn, kan ik niet meedelen.”

Burgemeester Jan Verfaillie (CD& V) voegde er ook nog aan toe dat het landbouwverkeer nu veel zwaarder is dan vroeger en de landbouwwegen daardoor ook schade oplopen. (GUS)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 30 oktober 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier