Sara Hoste uit Sijsele nieuwe stadsdichter van Damme

© Benny Proot
Redactie KW

Het stadsbestuur van Damme heeft naar aanleiding van de nationale gedichtendag Sara Hoste als nieuwe stadsdichter voorgesteld.

Sara Hoste groeide op in Sijsele en is al van kindsaf door poëzie gebeten. Na een opleiding in de schrijfacademie nam ze succesvol deel aan het festival Corpus Brugge 05. Eveneens in 2005 won ze met een van haar gedichten de Etienne Claeysprijs. Die prijs zorgde ervoor dat Hoste in 2006 haar eerste gedichtenbundel Stemmen in Huis kon publiceren. Ze werkte vervolgens mee aan verschillende publicaties en literaire projecten. Sinds 2007 is er in de poëzietuin aan de openbare bibliotheek in Sijsele een gedicht van haar te vinden.

Naar aanleiding van het vijfjarige bestaan van de Cultuurfabriek schreef Hoste een gedicht dat uit acht delen bestaat. Het eerste deel van dit gedicht was al te bewonderen op een spandoek aan de buitenzijde van het cultuurcentrum. Naar aanleiding van haar voorstelling als stadsdichter werden ook de andere zeven delen onthuld. Ze zijn de komende maanden te lezen op panelen die verspreid in de Cultuurfabriek zijn ophangen.

Sara Hoste is de vierde Damse Stadsdichter. Frederiek Lucien De Laere, Frank Adam en Delphine Lecompte gingen haar voor.

(CW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier