Sara Dinneweth uit Ruiselede is wereldkampioene kickboksen

Redactie KW

Sara Dinneweth uit Ruiselede is erin geslaagd om de wereldtitel binnen te rijven in haar leeftijds- en gewichtsklasse. Opmerkelijk is dat ze amper een jaar bezig is met de sport kickboksen. “In kickboksen kan ik al mijn energie kwijt,” vertelt Sara.

Sara Dinneweth (18) is eerstejaarsstudent ergotherapie aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Nadat ze jaren verwoed actief was in het turnen, was Sara op zoek naar een nieuwe uitdaging. “Mijn toenmalig vriendje sprak meermaals over het kickboksen en dat sprak mij meer en meer aan. Een goed jaar geleden zette ik dan de stap naar de club Martial Arts Systems en zie. Dit is het resultaat,” lacht Sara.

Kendo

Sara blinkt vooral uit in de discipline Kendo. Het is een combinatie van het traditionele boksen en trappen uit de karate of taekwondo. Er zijn dan nog eens onderverdelingen zoals het semi-contact waarbij het er op aankomt om punten te scoren door trap- en stoottechnieken of het light-contact waar de kamp gewoon blijft doorgaan tot het einde. Sara behaalde de wereldtitel in de semi-contact categorie.

(JT)

Lees meer in De Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode editie Tielt) van vrijdag 30 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier