Sancties voor sluikstorten na campagne

Redactie KW

Er komen sancties voor sluikstorten wanneer de preventie-campagne binnenkort eindigt. Het Vlaams Belang wil dat de gemeente nu al sanctioneert.

„In april zou sanctionerend worden opgetreden. Liefst 22 stadsambtenaren volgden al een opleiding en werden in februari beëdigd. Er werd ook al een sanctionerend en bemiddelend ambtenaar aangesteld en er kwam een nieuwe politieverordening. Er werd ook een ‘stuurgroep aanpak overlast’ opgericht. Eerste thema wordt de aanpak van sluikstort en zwerfvuil. Niet zonder reden als men naar de cijfers kijkt,” aldus Maarten Seynaeve (Vlaams Belang).

„Nu staat in de stadskrant ‘Sluikstorters passen maar beter op.’ Maar toch?: eerst weer een campagne. Als die niet werkt, waarschuwen. En als dat niet werkt, misschien toch sanctioneren. Dat is niet de goede manier. Wanneer zullen de ambtenaren en de politieagenten voor het eerst boetes uitschrijven?? Wacht men zolang tot over een inbreuk een campagne werd gevoerd? Er werd toch gesteld dat de preventieve campagnes niets uitgehaald hebben?? Voor de arbeiders die dagelijks de rotzooi moeten opkuisen is er maar één middel: sanctioneren. Nu komt men opnieuw af met stickers en affiches in scholen.”

Schepen Christine Depuydt (CD&V) antwoordde: „Zo maar sanctioneren kan niet zonder sensibiliseren. En sancties kunnen wel zonder dat de campagne ten einde is. De bedoeling is dat er minder vaststellingen nodig zijn.” (DEL)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 10 april 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier