Samenwerking tussen Sportdienst, OCMW en Sociaal Huis voor sportsubsidies

Redactie KW

Het gemeentebestuur wil de sociaal zwakkeren tot sporten aanzetten met een nieuw samenwerkingsverband tussen Sportdienst, OCMW en Sociaal Huis.

“Sporten is niet altijd echt goedkoop”, zegt sportfunctionaris Linde Parasie. „Wij hebben financiële ondersteuning voorzien voor mensen die lid willen worden van erkende sportverengingen, voor het volgen van sportkampen, voor deelname aan activiteiten van de gemeentelijke sportdienst en voor zwemabonnementen. De financiële tussenkomst bedraagt de helft van de werkelijke kostprijs. Er is wel een maximum van 30 euro voorzien en één persoon mag maar één aanvraag indienen.”

„Dit aanbod geldt voor alle mensen met een beperking. Dit moet bewezen worden met een attest voor verhoogde kinderbijslag of met een attest van 66 % invaliditeit afgeleverd door FOD Sociale Zekerheid.

Ook inwoners met financiële moeilijkheden kunnen met het bewijs van hun inkomsten een aanvraag indienen. Dit is een proefproject. Na één jaar evalueren wij het en dan bekijken wij wat we moeten bijschaven.”

Info

Alle aanvragen moeten ingediend worden in het Sociaal Huis, dat als aanspreekpunt dient voor sociale dienstverlening in de gemeente. In Eernegem vind je deze dienst in het administratief centrum en in Ichtegem in de Koekelarestraat 2. (KV)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 3 april 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier