Samenwerking Oostendse vismijn en Nederlandse Urk opnieuw stap dichterbij

Redactie KW

Een samenwerking tussen de stedelijk vismijn in Oostende en de visafslag in het Nederlandse Urk is opnieuw wat dichterbij gekomen. Dat meldt de voorzitter van de Oostendse Vismijn, Yves Miroir, aan persagentschap Belga.

Tijdens nieuwe onderhandelingen gisteravond is een akkoord gevonden voor de prijs die Urk zal betalen voor de machines in Oostende.

“Het samenwerkingsakkoord wordt zaterdag aan de algemene vergadering in Urk voorgelegd en eerstdaags besproken op onze raad van bestuur”, zegt Miroir.

Eerder liet Miroir weten dat de druk om met Zeebrugge samen te werken toeneemt. Toch is er nu een principeakkoord met Urk. Hoe groot het aandeel van Oostende in de nieuwe structuur zal zijn, is nog niet bekend. “Urk krijgt de meerderheid, maar wij dringen niet aan op 49 procent”, zegt Miroir. “Het is ook nog niet duidelijk hoe de nieuwe structuur er zal uitzien.”

Over een aantal secundaire elementen zoals de juridische vorm en de verdeling van de vertegenwoordigers is er nog geen akkoord. “We zijn blij dat we intussen opnieuw een stap vooruit zijn”, besluit Miroir

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier