“Zwitserse politie hoort Michel D’Hooghe als getuige in onderzoek”

Redactie KW

In het kader van het onderzoek dat de Zwitserse politie is opgestart naar mogelijke fraude bij de toewijzingen van het WK 2018 (aan Rusland) en 2022 (aan Qatar) zullen tien leden van het Uitvoerend Comité van de FIFA worden gehoord als getuige. Michel D’Hooghe is een van hen, zo staat te lezen op de website van The Guardian.

Naast D’Hooghe gaat het om Issa Hayatou (voorzitter van de Afrikaanse voetbalconfederatie), Angel Maria Villar Llona (Spanje), Senes Erzik (Turkije), Worawi Makudi (Thailand), Marios Lefkaritis (Cyprus), Jacques Anouma (Ivoorkust), Rafael Salguero (Guatemala), Hany Abo Rida (Egypte) en Vitaly Mutko (Russisch sportminister). Volgens The Guardian zullen ook FIFA-voorzitter Sepp Blatter en UEFA-voorzitter Michel Platini worden gehoord, al staat dat niet officieel vast.

Woensdag raakte bekend dat het Zwitserse gerecht op 10 maart een onderzoek heeft opgestart naar mogelijke corruptie bij de toewijzing van de WK’s 2018 en 2022. De Zwitsers openden een onderzoek tegen onbekenden (‘X’) op basis van vermoedens van mismanagement en het witwassen van geld bij de toewijzing van de twee komende WK’s. “De illegale betalingen hebben zich minstens voor een deel in Zwitserland afgespeeld”, klonk het.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier