Zwevegemse Sigarun brengt 25.000 euro op voor vzw Dr. Bergen

Redactie KW

Niets dan tevreden gezichten zondagnamiddag in Zwevegem-Knokke. De Sigarun, een 24-urenloop die geld wil inzamelen voor de vzw Dr. Bergen, bracht 25.000 euro op. Dit was 2.500 euro meer dan de vorige editie.

Stéphanie Decaluwe was meer dan tevreden over het verloop van de activiteit. “We mochten ruim 800 deelnemers verwelkomen. Een mooi getal, maar toch iets minder dan de vorige editie. Dit komt wellicht door communiefeesten in de regio en het misschien te warme weer.”

Kort nadat de laatste ronde gewandeld werd, werd ook de opbrengst van het hele gebeuren bekendgemaakt. In totaal werd 25.000 euro ingezameld. “We haalden nog nooit eerder zoveel geld op. Dus we zijn uiteraard heel gelukkig. Dit is uiteraard de verdienste van de deelnemers en bezoekers, maar evenzeer ook van de vele medewerkers en onze versterkte bestuursploeg. Zo kon er o.a. meer sponsorgeld opgehaald worden.”

Van die 25.000 euro werd meteen 23.000 euro geschonken aan de dienst oncologie van AZ Groeninge. Verder wil de vzw ook Make a Wish gaan steunen.

(GJZ – foto GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier