Zwevegem Ommegang verdwijnt van de kalender

De mensen van Calypso kregen felicitaties van premier Michel. Philippe Depraetere staat tweede van rechts. © GVH
Redactie KW

Het gemeentelijk feestcomité heeft beslist de ommegangfeesten die traditioneel het eerste weekend van juli georganiseerd werden, te schrappen. Gevolg daarvan is o.a. dat Showband Calypso niet door de Otegemstraat mag stappen.

Omdat het feestcomité zich wil toespitsen op de septemberkermis, heeft men besloten om de ommegangsfeesten in juli niet meer te organiseren. Wel zou er op zondag nog een rommelmarkt doorgaan, maar deze wordt niet georganiseerd door het feestcomité.

Bepaalde handelaars reageren met ongeloof op deze beslissing. Zo zal Sammy Vercant van taverne Sebas zijn zaak op zaterdag sluiten. “Geen ommegang, geen Sebas dag.” is zijn veelzeggende reactie.

Ook bij Showband Calypso is men niet te spreken over deze beslissing. “Wij hebben ‘s avonds een internationale taptoe. Gewoonlijk treden we dan met de deelnemende korpsen in de namiddag op in de verkeersvrije Otegemstraat. We maken dan ook een halte aan het rusthuis waar de bewoners genieten van de optredens. Nu krijgen we van de gemeente geen toestemming om onze ‘streetparade’ te houden.”, zegt voorzitter Philippe Depraetere.

Het zit hem vooral hoog dat men zondag laatst nog felicitaties kreeg van premier Michel na een optreden in Waver. “De premier kwam ons persoonlijk feliciteren en zei dat Zwevegem mocht fier zijn op zo’n mooie groep. Spijtig dat we in Zwevegem niet eens door de Otegemstraat mogen stappen.”

Voor alle duidelijkheid de internationale taptoe op zaterdag 2 juli gaat wel door.

(GVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier