Zwevegem neemt woensdag afscheid van Ferre, vrienden zamelen geld in voor uitvaart

17/03/17 om 20:08 - Bijgewerkt op 19/03/17 om 18:23

De begrafenis van Ferre Dewerchin, het jongetje van 8 jaar dat in verdachte omstandigheden stierf in Zwevegem, vindt plaats in de Sint-Amanduskerk.

Zwevegem neemt woensdag afscheid van Ferre, vrienden zamelen geld in voor uitvaart

De plechtige uitvaartliturgie zal plaatshebben in de Sint-Amanduskerk in Zwevegem-centrum op woensdag 22 maart om 10.30 uur. De offerande zal als rouwgroet beschouwd worden. Het is niet toegelaten om Ferre een laatste groet te brengen in het funerarium, zo meldt de begrafenisondernemer ook nog.

Vanuit de vriendenkring van Ferres papa is een initiatief op touw gezet om centen in te zamelen voor de uitvaartplechtigheid, zo staat op Facebook. "Dit is spijtig genoeg een gebeuren dat heel wat geld kost. Centen die voor de meesten onder ons moeilijk zomaar op te hoesten zijn. Wij willen de ouders hierin niet in de kou laten staan. Daarom steunen wij dit initiatief. Indien u samen met ons uw hart wil laten spreken en hierin een bijdrage wenst te maken, hoe groot of klein die ook mag zijn, kan dat op BE03 0835 8883 6984, op naam van Ryma Ramou, met de mededeling Ferre. We kijken nog hoe de school financieel eventueel een duwtje in de rug kan bieden. Ik persoonlijk heb alvast ook mijn bijdrage geleverd. Hopelijk u met ons. Diederick", klinkt het.

(FJA/MF - Foto a-LK)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!