Zwevegem heeft actieplan tegen armoede klaar

OCMW-voorzitter Kaat Defoirdt, schepen Marc Claeys en medewerkers Marijke Orins en Dominique Moreels. © GVZ
Redactie KW

Na maandenlange voorbereiding kon Zwevegems schepen van sociale zaken Marc Claeys vrijdag het ‘Actieplan Armoede’ voorstellen. Het is een werk van heel wat vrijwilligers.

Zwevegem mag zich gelukkig achten. Volgens de cijfers zijn er geen kansarme buurten in de gemeente. “We maakten een analyse van de beschikbare gegevens tot op het niveau van de wijken in Zwevegem. Daaruit blijkt dat onze gemeente geen kansarme buurten kent”, zegt schepen Marc Claeys (SP.A).

Volgens de schepen betekent dit echter niet dat men geen aandachtspunten moet hebben. Met een 80-tal personen, uit de sociale sector maar ook uit het verenigingsleven, werd een bijeenkomst gepland om te debatteren rond het thema en een aantal ideeën te ontwikkelen. Zo werden enkele concrete acties opgelijst. “Acties die allemaal kunnen rekenen op een startbudget, dat na evaluatie kan worden bijgesteld. Acties vanuit en met de deelnemers van het netwerkevenement, aangevuld met acties van andere actoren en geïnteresseerden”, aldus de schepen.

Zo komt er een pamperbank waar luiers worden ingezameld en herverdeeld, is er huiswerkbegeleiding, zal men huisvuilzakken per stuk verkopen en wil men kansengezinnen gericht gaan informeren. Daarnaast zijn er nog tal van acties voorzien.

(GVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier